A német csapat a téli olimpiára is alkoholmentes sörrel készült fel, sőt közel 4000 literrel szállítottak ki az olimpiára izotóniás ital gyanánt.
A New York Times egy tanulmányt is leközölt, mely alapján az edzések alatt sört fogyasztó atléták gyorsabban regenerálódtak és a feslőlégúti megbetegedések is kisebb mértékben támadták meg őket, mint azokat akik csak placebót kaptak.
(Nem elhanyagolható, hogy a kutatást egy sörgyár finanszírozta, de az is igaz, hogy a végső megállapítást mégis csak egy szakértői orvosi lap publikálta.)
A német sícsapat orvosa elmondta a New York Times-nak, hogy az összes sportolója alkoholmentes sör mellett eddzet és 1000 gallon „sportitalt” vittek magukkal a Phjongcshang-i olimpiára
Ezt a tendenciát az utóbbi időben a német sörgyárak is komoly marketinggel erősítették meg. A bajor Erdinger alkoholmentes nedűjét bátran sportolóknak is ajánlja, illetve a Heinekken a legnagyobb német edzőterem lánccal kötött szerződést, miszerint a termekben a 0.0.%-os sörüket fogják értékesíteni, mint sportital.
Az új fejlemények nyomán már csak azt kell kitalálnunk, hogy az edzőtermekben a kockahasak méltatlan uralkodását mikor váltják fel az egészségtől kicsattanó formás sörhasak!
Forrás, fotó: takeout.com