Nem emberi tevékenység áll a lefejezett fókaborjak ügyének hátterében Új-Zélandon 

Nem emberi tevékenység áll a megcsonkított fókaborjak rejtélyes ügyének hátterében Új-Zélandon, ahol hat lefejezett állatra bukkantak decemberben a Déli-sziget egyik strandján – közölte csütörtökön az új-zélandi környezetvédelmi minisztérium.

A vízfelszínen lebegő új-zélandi medvefókaborjakra (Arctocephalus forsteri) december közepén találtak rá a Banks-félszigeten, Christchurch közelében. A boncolás egyértelműen kizárta az emberi tevékenység lehetőségét.

“Nagyon megkönnyebbültünk, amikor kiderült, hogy tévedtünk, és nem emberek a felelősek a történtekért” – húzta alá közleményében Andy Thompson, a minisztérium munkatársa. Hozzátette: “ugyanakkor még mindig nem tudjuk biztosan, hogy mi történt a hat fóka fejével és uszonyával”.

Amikor a megcsonkított állatokra rátaláltak és nem fedeztek fel rajtuk egyéb látható sérüléseket vagy harapásnyomokat, a szakemberek emberi beavatkozásra gyanakodtak, ezért a rendőrség nyomozásba kezdett a védett állatok halála ügyében.

A szakemberek szerint lehetséges, hogy más medvefókák végeztek a borjakkal, ám ilyenre még soha ezelőtt nem volt példa Új-Zélandon. Az sem kizárható, hogy a jóval termetesebb leopárdfókák vagy oroszlánfókák a felelősek, noha ezek az állatok rendkívül ritkán fordulnak elő azon a területen, ahol a lefejezett borjakat megtalálták. “Könnyen lehet, hogy soha nem sikerül megoldani ezt a rejtélyt, számunkra azonban óriási megkönnyebbülést jelent a tudat, hogy nem emberi kéz műve ez a hátborzongató eset” – jegyezte meg Thompson.

Forrás: MTI.hu
Fotó: Wikipédia

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com