Napi recept: Zöldséges torta

Hozzávalók 4 személyre:

3 paradicsom
3 zöldpaprika
1 cukkini
1 padlizsán
1 kis cs. snidling
1 kis cs. petrezselyem
1 ág rozmaring
3 tojás
4 ek. olívaolaj
2 dl sűrű tejföl
1 csomag friss leveles tészta (kb. 25 dkg)

Elkészítés:
1. A zöldségeket megmossuk, kisebb kockákra daraboljuk. A zöldfűszereket leöblítjük, finomra vágjuk. A tojásokat felverjük.
2. Nagyobb serpenyőben a forró olívaolajon a zöldségeket rázogatva megpirítjuk, megszórjuk a zöldfűszerekkel, sóval, borssal ízesítjük. Lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a felvert tojásokat, a tejfölt és összekeverjük. Sóval, borssal utóízesítjük.
3. A leveles tésztát kitekerjük, az egyik felére szorosan ráteszünk egy 20 cm-es, kerek, kapcsos tortaformát, a tésztát éles késsel körbevágjuk, és kibéleljük vele a tortaforma alját. A megmaradt tésztából két, kb. 3 centi széles csíkot vágunk, és ezzel körben kibéleljük a forma oldalát. Az alját az alsó tésztalaphoz nyomkodjuk.
4. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tortaformát megtöltjük a zöldséges raguval, ha túllóg a széle, óvatosan ráhajtjuk, és 25-30 perc alatt pirosra sütjük. Ha elkészült, vágódeszkára borítjuk, hogy az alja legyen felül, kicsit pihenni hagyjuk, majd cikkekre vágva tálaljuk.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva
1 adag: 550 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu



cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com