Napi recept: Zöldborsós tészta kolbásszal és feta sajttal

Hozzávalók 4 személyre:
25 dkg zöldborsó (konzerv)
40 dkg vékony metélt tészta
15 dkg csípős szárazkolbász
10 dkg feta sajt
1 cs. petrezselyem (vagy bazsalikom)
2 dl főzőtejszín

Elkészítés:
1. A zöldborsót lecsepegtetjük. A tésztát lobogó sós vízben roppanósra főzzük (10 perc), majd leszűrjük. Visszaöntjük a lábosba és melegen tartjuk.
2. A kolbász héját lehúzzuk, a kolbászt vékonyan felkarikázzuk. A fetát felkockázzuk. A petrezselymet leöblítjük, felét finomra vágjuk.
3. Bevonatos serpenyőt felhevítünk, beleszórjuk a kolbászt, és 2 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a borsót és a tejszínt, összeforraljuk, ezután kis lángon főzzük további 3 percig, amíg kissé besűrűsödik.
4. A fetát és a petrezselymet a szósszal összekeverjük, a tésztával összeforgatjuk, sózzuk, borsozzuk. A maradék petrezselyemmel díszítve tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: 792 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu



cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com