Napi recept: Vörösboros kacsamell – fehérboros rizottóval

Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg hízott kacsamell
1 szál sárgarépa
1 szál póré fehér része
2 gerezd fokhagyma
4 ek. olaj + a sütéshez
1 ek. egész bors
2 dl vörösbor
1/2 dl vörösborecet
A körethez:
1 kis fej vöröshagyma
1 szál sárgarépa
15 dkg zöldborsó (fagyasztott)
3 ek. olívaolaj
4 ek. vaj
20 dkg rizottórizs
2 dl száraz fehérbor
5 dl zöldségleves, kockából
1 dl tejszín
5 dkg reszelt parmezán sajt

Elkészítés:
1. A kacsamellet megmossuk, bőrét bevagdossuk. A zöldségeket megtisztítjuk, felkarikázzuk, és a forró olajon megpirítjuk, rádobjuk a borsot, felengedjük a vörösborral és az ecettel, felforraljuk, majd hagyjuk kihűlni. A kihűlt páclébe beletesszük a mellet bőrével lefelé. Ügyeljünk arra, hogy a lé húst teljesen ellepje. Letakarva, a hűtőben 1 éjszakát pihentetjük.
2. Másnap a rizottóhoz a zöldségeket megtisztítjuk, apróra kockázzuk. A zöldborsót megfőzzük, leszűrjük, 2 ek. vajjal mixerben pürésítjük, félretesszük.
3. Mélyebb serpenyőben az olajat a maradék vajjal felhevítjük, rádobjuk a hagymát és a répát, majd a rizst, átforgatjuk, és folyamatosan keverve hozzáadjuk a bort, apránként a zöldséglevest, végül a tejszínt. Mire a rizs megpuhul, tejberizs-szerű állagú lesz, ekkor belekeverjük a reszelt parmezánt.
4. Közben a kacsamellhez serpenyőben olajat hevítünk, a mellet kiemeljük a pácléből, felitatjuk a nedvességet róla, és a beirdalt felével lefelé a serpenyőbe tesszük. Pirosra sütjük a bőrt, nem forgatjuk. Amikor már piros, megfordítjuk, és 100 °C-os sütőbe toljuk 10 percre. Kivesszük, 5 percig pihentetjük, majd vékonyra szeleteljük, és a rizottóval és a borsópürével tálaljuk.

Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: másnap
1 adag: 1075 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a https://www.recepttar.hu/ oldalon talál!

A recept hozzávalóit a Chef Market biztosította. Rendelje meg még ma bevásárlását és másnap már házhoz is kapja! chefmarket.hu

Fotó: RAS / Recepttár



cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com