Hozzávalók kb. 12 szelethez
Az első réteghez:
25 dkg édes keksz
10 dkg porcukor
15 dkg margarin
1 tasak vanillincukor
A második réteghez:
2 dl habtejszín
1/2 tasak zselatinpor
50 dkg tehéntúró
15 dkg porcukor
A harmadik réteghez:
8 dl tej
1 tasak házi krémes krém
A negyedik réteghez:
3 dl habtejszín
1/2 tasak zselatinpor
A tetejére:
10 dkg csokoládé vagy csokidara
Elkészítés:
1. A kekszet aprítógépben összetörjük. Az összes tejszínt kemény habbá verjük. Az első réteghez a hozzávalókat összekeverjük, és egy magas peremű, kb. 25×18 cm-es tepsibe alaposan belenyomkodjuk.
2. A második réteghez a zselatint kb. fél dl vízben feloldjuk. A túrót burgonyanyomón átpasszírozzuk, összekeverjük a cukorral, a tejszínhab kisebbik felével, és a zselatinnal. A kekszes alapra kenjük.
3. A harmadik réteg elkészítése: a tejjel keményre verjük a krémport (kb. 3 perc) és a túrós rétegen elsimítjuk.
4. A maradék tejszínhabba a negyedik réteghez belekeverjük a fél dl vízben feloldott zselatint, majd a vaníliás krémen elterítjük. Megszórjuk a reszelt csokoládéval, és kb2 órát állni hagyjuk, utána szeleteljük.
Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
1 szelet: 475 kcal
További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a https://www.recepttar.hu/ oldalon talál!
Recept: RAS / Recepttár