Hozzávalók 8 darabhoz
2 doboz (kb. 35 dkg) olajos tonhal, konzerv
2 fej vöröshagyma
1 kis pohár tejföl
1 cs. friss leveles tészta
10 dkg reszelt sajt
1 tojássárgája
2 szál zöldhagyma
Elkészítés:
1. A tonhalat alaposan lecsepegtetjük és villával szétnyomkodjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk.
2. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. Egy sütőlemezt beborítunk sütőpapírral. A tejfölt ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A leveles tésztát a rajta lévő papírral kiterítjük, kissé kinyújtjuk, 8 egyenlő részre (lehet kerek vagy négyszögletes) vágjuk és a tepsire helyezzük. A széleit felhajtjuk, hogy a tésztának majd pereme legyen. Megkenjük tejföllel, sózzuk, borsozzuk, rátesszük a hagymát, a tonhalat, és megszórjuk a reszelt sajttal. A tészta széleit megkenjük a tojássárgájával. A sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük.
3. Közben a zöldhagymákat megtisztítjuk, finomra vágjuk és a kész tésztakosárkákat megszórjuk vele. Frissen tálaljuk. Ízlés szerint kínálhatunk még hozzá tejfölt.
Munka: kb. 25 perc
Fogyasztható: kb. 40 perc múlva
1 darab: 300 kcal
További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a https://www.recepttar.hu/ oldalon talál!
A recept hozzávalóit a Chef Market biztosította. Rendelje meg még ma bevásárlását és másnap már házhoz is kapja! chefmarket.hu
Fotó: RAS / Recepttár