Hozzávalók kb. 15 szelethez:
1 tk. méz
1 kocka élesztő (42 g)
30 dkg hajdina liszt
20 dkg rizsliszt
7 dkg lenmagpehely
1 tk. só
10 dkg tökmag
4 ek olívaolaj
Elkészítés:
1. Fél liter meleg vizet elkeverünk a mézzel és az élesztővel, felfuttatjuk. A liszteket a lenmagpehellyel és a sóval elkeverjük.
2. Amikor az élesztő felfutott, összedolgozzuk a száraz hozzávalókkal, a végén hozzáadjuk a tökmagot és az olívaolajat.
3. Kibélelünk sütőpapírral egy 30 cm hosszú őzgerincformát, és a tésztát belehelyezzük. Egy órát kelesztjük, majd 200 °C-os sütőben kb. 50 perc alatt megsütjük. Tegyünk egy pohár vizet is mellé a sütőben, hogy legyen elegendő gőz! Ha kihűlt, csak akkor szeleteljük.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
1 szelet: 220 kcal
További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a https://www.recepttar.hu/ oldalon talál!
A recept hozzávalóit a Chef Market biztosította. Rendelje meg még ma bevásárlását és másnap már házhoz is kapja! chefmarket.hu
Fotó: RAS / Recepttár