Napi recept: Tepsis lecsós csirkecomb

Hozzávalók 4 személyre
4 csirkecomb
2 dl tej
2 ek. mustár
2 fej lila hagyma
6 szál újhagyma
3 kisebb paradicsom
4 tv paprika
1 ek. vaj
40 dkg csirkemáj
15 dkg cheddar vagy trappista sajt
60 dkg burgonya
1 dl olaj a sütéshez

Elkészítés:
1. A csirkecombokat megmossuk és kifilézzük (vásárolhatunk már filézett alsó és felsőcombot is). A tejet és a mustárt nagyobb tálban összekeverjük, belefektetjük a húst, a tálat lefedjük, és egy éjszakára – de minimum 3 órára – a hűtőbe tesszük.
2. Másnap a zöldségeket megtisztítjuk, vékonyan felszeleteljük. A májat is megtisztítjuk, kisebb darabokra vágjuk, a hússal együtt lecsepegtetjük. Tűzálló tálat vagy tepsit kikenünk kevés vajjal, belerakunk egy sor hagymát, paprikát, paradicsomot, ráfektetjük a húst, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a májjal és befedjük a maradék zöldségszeletekkel.
3. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük, és az alufóliával letakart tálat/tepsit a sütőbe toljuk. A zöldséges húst kb. 25 percig sütjük. Közben a sajtot lereszeljük. Levesszük az ételről fóliát (ha túl sok lé lenne alatta, a felét leöntjük), megszórjuk a reszelt sajttal és fólia nélkül sütjük/pirítjuk tovább kb. 20 percig.
4. Közben a burgonyát meghámozzuk, megmossuk, leszárítgatjuk, gyalun vagy éles késsel nagyon vékonyra felszeleteljük. A felforrósított olajban aranybarnára sütjük. A hús mellé frissen tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc
1 adag: 450 kcal

Recept-fotó: RAS / Recepttár



cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com