Napi recept: Szűzérmék fahéjmártással, rizskrokettal

Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg sertésszűzpecsenye
4 ek. olaj
A fahéjmártáshoz:
2 ek. vaj
2-3 kk. őrölt fahéj
2 dl tejszín (30%-os)
1 kk. étkezési keményítő
A rizskroketthoz:
20 dkg kerekszemű rizs
3 dl zöldségleves
2 tojás
4 dl olaj a sütéshez

Elkészítés:
1. A körethez a rizst felöntjük a forró zöldséglevessel, sózzuk és egyszer megkeverve, lefedve lassú tűzön kb. 15 perc alatt megpároljuk. (Azért a kerekszemű rizs a legalkalmasabb, mert magas a keményítőtartalma és jobban összeáll.)
2. A húst lehártyázzuk, megmossuk, leszárítjuk és 12 egyforma érmére vágjuk, kicsit megklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A szűzérméket meglocsoljuk az olajjal, és forró serpenyőben, mindkét oldalukat pirosra sütjük (2-2 perc), hogy a közepe rózsaszín maradjon.
3. A mártáshoz a forró vajon megpezsegtetjük az őrölt fahéjat, majd felöntjük a tejszínnel, ha felforrt, a kevés hideg vízzel elkevert keményítővel besűrítjük és sózzuk.
4. A kroketthoz a kihűlt rizshez hozzáadjuk a tojásokat, kézzel jól összedolgozzuk, majd vizes kézzel egy-egy halmot megformázunk (nem hengergetjük) és a forró olajban pirosra sütjük. Ha elkészült, lecsepegtetjük és papírszalvétával bélelt tányérra tesszük. Tálaláskor a ropogós rizskrokettot tányérra halmozzuk, körbelocsoljuk fahéjmártással és beleültetjük a szűzérméket. Forrón kínáljuk.

Munka: kb. 50 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva
1 adag: 790 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a https://www.recepttar.hu/ oldalon talál!

A recept hozzávalóit a Chef Market biztosította. Rendelje meg még ma bevásárlását és másnap már házhoz is kapja! chefmarket.hu

Fotó: RAS / Recepttár



cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com