Hozzávalók 32 szelethez:
50 dkg cukor
50 dkg puha vaj
1 kg liszt
2 csomag vaníliás pudingpor
8 dl tej
20 dkg málna
25 dkg áfonya
20 dkg szeder
Elkészítés:
1. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Egy 30×40 cm-es tepsit kivajazunk. A cukrot, a vajat és a lisztet összemorzsoljuk, a morzsa kétharmadát a tepsibe szórjuk és egyenletesen eloszlatjuk.
2. A pudingot a csomagoláson lévő recept szerint elkészítjük a tejjel. Belesimítjuk a tepsibe, beleszórjuk a gyümölcsöket majd a maradék morzsával megszórjuk.
3. A sütőben 40 percig sütjük, amíg a teteje aranybarna lesz. Ha kihűlt, szeleteljük.
Munka: kb. 20 perc
1 szelet: 325 kcal
Fotó: RAS / Recepttár