Napi recept: Szőlős piskótatekercs

Hozzávalók 16 szelethez:
A tésztához:
4 tojás
1 tojássárgája
1 csomag vaníliás cukor
7 dkg cukor
8 dkg liszt
1 mk. sütőpor
A töltelékhez:
25 dkg mag nélküli fehér szőlő
10 dkg darált mák
50 dkg túró
75 g cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 dl hideg tejszín
15 g zselatin fix
5 dkg szőlő a díszítéshez

Elkészítés:
1. Egy 26×30-as tepsit sütőpapírral kibélelünk. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tojást és tojássárgát felverjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a cukrot, majd tovább keverjük, amíg krémes masszát kapunk. A sütőporos lisztet apránként a masszához adagolva kikeverjük. A tésztát a tepsibe simítjuk és 10-15 perc alatt megsütjük. A tésztát cukorral meghintett konyharuhára borítjuk, lehúzzuk a papírt, a tésztát feltekerjük, a papírba csomagoljuk, és így hagyjuk kihűlni.
2. A töltelékhez a szőlőszemeket megmossuk, négy részre vágjuk. A mákot 2 ek. túróval elkeverjük. A maradék túrót összekeverjük a cukorral és vaníliás cukorral. A tejszínt kemény habbá verjük a zselatin fixszel, és két adagban a túróhoz keverjük. A krémből félreteszünk 4 evőkanállal.
3. A kihűlt tésztát óvatosan kitekerjük. Elsőként a mákos töltelékkel kenjük meg (a tészta szélén 1 cm-es részt szabadon hagyva), majd a túrós-tejszínes keverékkel. Ezután a szőlőszemeket egyenletesen eloszlatjuk rajta és feltekerjük.
4. A tekercs tetejére a félretett krémet eloszlatjuk és min. 1 órára hűtőbe tesszük. Szőlőszemekkel díszítve tálaljuk.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
1 szelet: 215 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a https://www.recepttar.hu/ oldalon talál!

A recept hozzávalóit a Chef Market biztosította. Rendelje meg még ma bevásárlását és másnap már házhoz is kapja! chefmarket.hu

Fotó: RAS / Recepttár



cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com