Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg burgonya
1 liter zöldségleves, 2 kockából
5-6 babérlevél
1,5 dl tejföl
1 szál füstölt kolbász
1 ek. olaj
1-2 ek. fehérborecet, ízlés szerint
Elkészítés:
1. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, felkockázzuk, a zöldséglevesben feltesszük főni. Hozzáadjuk a babérlevelet, 1 teáskanálnyi sót, és 20 perc alatt puhára főzzük. Belekeverjük a levesbe tejfölt és botmixerrel pépesítjük. Ízlés szerint sózzuk még, ha szükséges. Amennyiben hígabb levest szeretnénk, lehet egy kis vízzel, levessel hígítani.
2. Közben a kolbászt felszeleteljük, olajjal vékonyan kikent serpenyőben megsütjük, majd hurkapálcikákra szúrjuk a tálaláshoz.
3. A levest ízlés szerint ecettel ízesítjük, a sült kolbásszal és néhány csepp olajjal meglocsolva kínáljuk.
Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: kb. 40 perc múlva
1 adag: 390 kcal
További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a https://www.recepttar.hu/ oldalon talál!
Fotó: RAS / Recepttár