Napi recept: Sárgadinnye-krémleves hidegen

Hozzávalók 4 személyre:
2 érett sárgadinnye
1 dl tejszín (30%-os)
1 zöldcitrom
4 dl főtt zöld tea (ízesítetlen)
2 ek. virágméz
1 ek. cukor

Elkészítés:
1. A sárgadinnyéket nagyon alaposan megmossuk (a héjában fogunk tálalni!), leszárítjuk, félbevágjuk, evőkanállal kimagozzuk. A dinnyék húsát evőkanállal kivájjuk, a felét kisebb kockákra a másik felét nagyobb darabokra vágjuk. A kisebbeket tálalásig a hűtőbe tesszük. A tejszínt felforraljuk, kihűtjük (A tejszínt csak felforralva, majd kihűtve adjuk a leveshez, hogy biztosan ne csapódjon ki, és ne okozzon gyomorproblémát.) A zöldcitromot alaposan megmossuk, leszárítjuk. A zöldteát megfőzzük, kihűtjük.
2. A nagyobb dinnyedarabokat mély tálba szórjuk, hozzáadjuk a mézet, a cukrot, felöntjük a hideg zöldteával, hozzáreszeljük a zöldcitrom héját, belefacsarjuk a levét, hozzáöntjük a kihűtött tejszínt és krémesre turmixoljuk. Hűtőben lehűtjük.
3. Tálaláskor a hideg dinnyekrémlevest a dinnyehéjakba szedjük, a lehűtött dinnyekockákat beleszórjuk, és ízlés szerint tejszínhabbal, mentával vagy citromfűvel díszíthetjük.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
1 adag: 230 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a https://www.recepttar.hu/ oldalon találsz!

Fotó: RAS / Recepttár



cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com