Sárgabarackos karaj zöldbabbal
Hozzávalók 4 személyre
4 szelet sertéskaraj
6 szem sárgabarack
4 gerezd fokhagyma
60 dkg zöldbab
2 ek. olívaolaj
2 ek. méz
Elkészítés:
1. A karajt sózzuk, borsozzuk. A sárgabarackot kimagozzuk, negyedekre vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk és felszeleteljük. A zöldbabok végeit lecsipkedjük.
2. Nagy serpenyőben felhevítünk 1 evőkanál olívaolajat, rádobjuk a fele fokhagymát, megkeverjük, majd rátesszük a karajt, meglocsoljuk a mézzel, hozzátesszük a barackot is, és lefedjük. Közepes lángon 10 perc alatt készre sütjük, közben a húst megfordítjuk. Tálra tesszük, melegen tartjuk.
3. A zöldbabot forrásban lévő vízben 10-12 perc alatt megfőzzük, lecsepegtetjük. A serpenyőben a maradék olívaolajon a maradék fokhagymával együtt nagy lángon néhányszor átforgatjuk, sózzuk, borsozzuk, és a hússal azonnal tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
1 adag: 390 kcal
Recept-fotó: RAS / Recepttár