Csütörtök: fitt
Sajtos-zöldborsós karfiol
Hozzávalók 4 személyre:
1 nagy fej karfiol (60 dkg)
15 dkg zöldborsó
5 dkg vaj + tálhoz
4 tojás
15 dkg reszelt füstölt sajt
1 csokor friss petrezselyem
Elkészítés:
1. A karfiolt, megmossuk, rózsáira szedjük és forrásban lévő sós vízben roppanósra főzzük, majd leszűrjük. A borsót is megtisztítjuk és megfőzzük.
2. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. Tűzálló tálat kikenünk vajjal, eloszlatjuk benne a karfiolt, rászórjuk a zöldborsót, sózzuk, megszórjuk frissen őrölt fehér borssal, rádaraboljuk a vajszeleteket, ráütjük a tojásokat (mintha tükörtojást készítenék), megszórjuk a reszelt sajttal és addig sütjük, amíg a sajt szépen megpirul. Frissen vágott petrezselyemmel díszítjük.
Munka: kb. 30 perc
1 adag: 395 kcal
Tipp: Szép fehér marad a karfiol, ha a főzővízbe egy késhegynyi szódabikarbónát teszünk.
Recept-fotó: RAS / Recepttár