Napi recept: Rakott padlizsán

Hozzávalók 4 személyre
3 nagy piros kaliforniai paprika
2 padlizsán
6 ek. olívaolaj
3 nagy golyó mozzarella sajt
1 cs. petrezselyem

Elkészítés:
1. A paprikákat megmossuk, a sütőben vagy grillrácson kb. 15 perc alatt feketére megsütjük. Azonnal tálba átemeljük és fóliával légmentesen lezárva hűlni hagyjuk, hogy könnyen le tudjuk majd húzni a héját.
2. A padlizsánokat megmossuk, szeletekre vágjuk, megkenjük olívaolajjal. A grillserpenyőben vagy grillrácson kb. 15 perc alatt megsütjük. A sajtot is felszeleteljük. A kihűlt paprikák héját lehúzzuk, húsát nagyobb szeletekre vágjuk.
3. Egy kb. 30 centi hosszú szögletes süteményformát folpackkal kibélelünk, és belefektetünk egy réteg padlizsánt. Erre jön a paprika kb. harmada egy rétegben, majd a petrezselyem harmada, a sajt, és újra elölről, míg a hozzávalók elfogynak. A legfelső réteg padlizsán legyen. Közben a rétegeket sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk olívaolajjal, megszórjuk felaprított petrezselyemmel. A folpackot ráhajtjuk a tetejére, és óvatosan lenyomkodjuk. 1-2 órára a hűtőbe tesszük.
4. Tálaláskor a formából kiborítjuk. Mivel egészben igen mutatós, érdemes így az asztalra tenni, csak utána szeletelni. Friss kenyeret kínáljunk hozzá.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
1 adag: 460 kcal

Fotó: RAS / Recepttár



cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com