Napi recept: Pirosgyümölcsös pite

Hozzávalók kb. 15 szelethez:
A tésztához:
12 dkg liszt
7 dkg vaj
3 dkg cukor
1 tojássárgája

A töltelékhez:
50 dkg vegyes piros gyümölcs (meggy, ribizli, málna, eper, áfonya stb.)
1 ek. cukor
8 ek. búzadara

A tálaláshoz porcukor

Elkészítés:
1. A tésztához a lisztet a vajjal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a vajat, a cukrot, a tojássárgáját és annyi vizet, hogy cipóvá tudjuk gyúrni a tésztát. Fóliába csomagoljuk, a hűtőbe tesszük állni egy órára.
2. Közben elkészítjük a tölteléket: a gyümölcsöket megtisztítjuk, amit kell, kimagozzuk, összekeverjük a cukorral és a búzadarával.
3. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A hűtőből kivesszük a tésztát, lisztezett deszkán 2 vékony, kb. 20×15 cm-es lapra nyújtjuk – amekkora a sütőformánk. Az elsőt betesszük a sütőpapírral kibélelt szögletes sütőformába, megszurkáljuk, rákenjük a tölteléket, majd az újabb lapot. Megszurkáljuk villával, és az előmelegített sütőben kisütjük (kb. 40 perc). Hagyjuk kihűlni, csak utána szeleteljük. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
1 szelet: 135 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: RAS / Recepttár



cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com