Napi recept: Paradicsomos pite

Hozzávalók 6 szelethez:
1 csomag friss, kinyújtott leveles tészta
1 fej vöröshagyma
1 db cukkini
2 db kápia paprika
5 db paradicsom (különböző színű és formájú)
1 marék friss provence-i zöldfűszer (oregano, rozmaring, bazsalikom)
1 ek. olívaolaj
2 tojás
2 ek. tejföl

Elkészítés:
1. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Kivajazunk egy 26 cm-es piteformát. A tésztát belehelyezzük a formába, sütőpapírt terítünk rá. Sütőgyönggyel vagy babbal megszórjuk, és elősütjük 8-10 percig.
2. Közben a hagymát meghámozzuk, karikákra vágjuk. A cukkinit, a paprikát, a paradicsomot megmossuk, felkarikázzuk. A zöldfűszereket felaprítjuk. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, megfuttatjuk rajta a hagymát. Rádobjuk a zöldségeket, összeforgatjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a zöldfűszerekkel.
3. A két tojást felverjük a tejföllel. Az elősütött tésztáról leemeljük a nehezéket. A tésztára locsoljuk a tojásos masszát, és a tetejére igazgatjuk a megpárolt zöldségeket. Sütőbe toljuk és 20 perc alatt készre sütjük. Tálaláskor megszórhatjuk friss zöldfűszerekkel.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 szelet: 275 kcal

Fotó: RAS / Recepttár



cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com