Napi recept: Nyárson sült töltött paprika zöldhagymamártással

Hozzávalók 4 személyre:
16 TV paprika
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 cs. zöldhagyma
50 dkg darált sertéshús
1 tojás
1 kk. őrölt kömény
2 ek. fűszerpaprika
1-2 ek. zsemlemorzsa
4 ek. olaj
A mártáshoz:
5 dkg vaj
3 dl habtejszín (30%-os)

Elkészítés:
A paprikákat megmossuk, kimagozzuk. A hagymákat megtisztítjuk, apróra vágjuk, a zöldhagymát felkarikázzuk.
A darált húshoz hozzáadjuk a tojást, a hagymákat, sóval, borssal, a köménnyel, a fűszerpaprikával ízesítjük, összegyúrjuk és a zsemlemorzsával megszórjuk, hogy egynemű fasírtmasszát kapjunk.
Megtöltjük a masszával az előkészített paprikákat, kettesével hosszában nyársakra húzzuk, alutálba fektetjük és a forró grillrácson 5-6 perc alatt pirosra sütjük (vagy serpenyőben, kevés olajon).
A mártáshoz a forró vajon megfuttatjuk a zöldhagymát, felöntjük a tejszínnel, sóval, borssal ízesítjük és közepes tűzön 2-3 percet főzzük, hogy mártás sűrűségű legyen. A paprikanyársakkal kínáljuk.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 685 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu



cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com