Hozzávalók 8 személyre:
A tésztához:
30 dkg liszt
20 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 tojássárgája
1 citrom héja
1 csipet őrölt gyömbér
1 mk. őrölt fahéj
A csokikrémhez:
3 dl tejszín
30 dkg jó minőségű étcsokoládé
A díszítéshez:
kekszmorzsa, dió, pisztácia
Elkészítés:
1. A linzertésztához a lisztet elmorzsoljuk a hideg vajjal, majd összedolgozzuk a porcukorral, a tojássárgájával, a citromhéjjal, a gyömbérrel és a fahéjjal. Ha összeállt, gombócot gyúrunk belőle, becsomagoljuk, és a hűtőben pihentetjük egy órát.
2. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Az elkészített linzertésztával kibélelünk egy hosszúkás, kb.12×34 centis formát úgy, hogy kb. 2 cm magasan a peremére is jusson. Sütőpapírt rakunk a tésztára és megszórjuk rizzsel, vagy valamilyen apró szemű hüvelyessel. Az előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, a sütőpapírt a nehezékkel leemeljük.
3. Forralóban felmelegítjük a tejszínt, tűzről levéve hozzáadjuk a csokoládét, és kevergetjük, amíg teljesen egynemű krémet kapunk. Pár percig állni hagyjuk. A langyos csokoládékrém javarészét a megsütött tésztába öntjük, egy éjszakára rakjuk hűtőbe.
4. A meghagyott csokoládékrémhez adjunk annyi kekszmorzsát, hogy formázható masszát kapjunk, majd mogyorónyi golyókat gyúrunk belőle. Kakaóporba, kókuszreszelékbe, kekszmorzsába forgatjuk, és díszítjük vele a sütemény tetejét. Szórhatunk rá dió- és pisztáciadarabokat.
Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: másnap
1 szelet: 760 kcal
További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a https://www.recepttar.hu/ oldalon talál!
A recept hozzávalóit a Chef Market biztosította. Rendelje meg még ma bevásárlását a chefmarket.hu/oldalon otthonról, kényelmesen és használja a SLÁGERFM kuponkódot, ami 5% kedvezményt biztosít és másnap már házhoz is kapja!
Fotó: RAS / Recepttár