Napi recept: Morzsás szelet szilvával

Hozzávalók kb. 16 szelethez:
1 tekercs leveles- vagy keksztészta (275 g)
A morzsához:
5 dkg hideg vaj
7,5 dkg liszt
1 ek. mandulaforgács
5 dkg cukor
A töltelékhez:
50 dkg szilva
4 ek. barna cukor
1 mk. őrölt fahéj

Elkészítés:
1. A morzsa hozzávalóit kézzel összemorzsoljuk, és a hűtőbe tesszük. A szilvát megmossuk, kettévágjuk, kimagozzuk, feldaraboljuk, és a cukorral, a fahéjjal pépesre főzzük.
2. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tésztát közepes méretű tepsibe fektetjük (esetleg akkorára vágjuk, amekkora a tepsink). Villával megszurkáljuk, és a sütőben 10 perc alatt elősütjük. Ha esetleg felpúposodik, kézzel lenyomkodjuk.
3. A tésztát megkenjük a szilvás töltelékkel, és bőven megszórjuk a morzsával (két tenyerünk között morzsoljuk rá). További 20 percig sütjük.

Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 szelet: 155 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: RAS / Recepttár



cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com