Napi recept: Mandulás fügetortácskák

Hozzávalók 8 darabhoz:
A tésztához:
15 dkg liszt
7,5 dkg vaj
5 dkg porcukor
1 cs. vaníliás cukor
1 tojás

A töltelékhez:
1 ek. cukor + a szóráshoz
2 tojássárgája
4 dkg darált mandula
4 db füge

Elkészítés:
1. A tésztához a lisztet összegyúrjuk a vajjal, a porcukorral, a vaníliás cukorral, a tojással és egy csipet sóval. Cipóvá formázzuk, és becsomagolva a hűtőbe tesszük fél órára pihentetni.
2. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tésztát, a hűtőből kivéve, kisméretű piteformákba (8 db) nyomkodjuk úgy, hogy magas pereme is legyen. A sütőben 6-7 perc alatt elősütjük.
3. Közben a cukrot, a tojássárgájával és darált mandulával összekeverjük. Belekanalazzuk a formákba, a tetejére egy vágott felével felfelé néző fél fügét helyezünk, kevés cukorral megszórjuk, majd visszatesszük a sütőbe, további 12 percre.

Tipp: Locsoljuk meg olvasztott fehér csokoládéval!

Munka: kb. 35 perc
1 darab: 210 kcal

Fotó: RAS / Recepttár



cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com