Napi recept: Lecsó sütőben

Hozzávalók 4 személyre:
40 dkg füstölt kolbász
2 fej vöröshagyma
2 piros kaliforniai paprika
6 paradicsom
1 dl víz
12 szelet bagett
4 tojás
20 dkg sajt
1 ek. felaprított petrezselyem

Elkészítés:
Lecsóalap
1. A kolbász héját lehúzzuk, a kolbászt karikákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, feldaraboljuk. A paprikát megmossuk, csíkokra vágjuk. A paradicsomokat megmossuk, gerezdekre vágjuk.
2. A kolbászt serpenyőben megpirítjuk, kiszedjük, a kisült zsírjában megfuttatjuk a hagymát. Pár perc elteltével hozzáadjuk a paprikát, és újabb 5 perc után a paradicsomokat. Addig sütjük, amíg a paradicsomok megpuhulnak. Sóval, borssal ízesítjük, kevés vizet öntünk hozzá (kb. 1 dl). Visszarakjuk a kolbászt.
3. A sütőt 200 °C-ra kapcsoljuk. Előkészítünk két közepes vagy egy nagyobb tűzálló tálat. Az aljára fektetjük a szeletelt bagettet egy rétegben. Befedjük a lecsóval, majd a négy mélyedést csinálunk a lecsóban, és beleütjük a tojásokat. A tojások körül megszórjuk reszelt sajttal, és a sütőben 7-10 percig sütjük. Tálalás előtt megszórjuk petrezselyemmel.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 680 kcal

Fotó: RAS / Recepttár



cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com