Napi recept: Lazacos kuszkuszsaláta paprikában

Hozzávalók 4 személyre:
20 dkg kuszkusz
5 dkg vaj
20 dkg friss spenót
1 csokor kapor
1 kis fej hagyma
4 színes kaliforniai paprika
50 dkg lazacfilé
1 ek. olívolaj

Az öntethez:
1 dl olívaolaj
1 tk. dijoni mustár
fél citrom leve
2 ek. fehérborecet

Elkészítés:
1. A kuszkuszt kétszer annyi forrásban lévő vízzel leöntjük, sózzuk, a vajjal elkeverjük, állni hagyjuk. A spenótot, a kaprot leöblítjük, felaprítjuk. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A paprikákat megmossuk, félbevágjuk, magjait eltávolítjuk.
2. A lazacot megmossuk, felkockázzuk, az olívaolajon egy serpenyőben megsütjük (2-3 perc), sózzuk, borsozzuk, félretesszük.
3. Az öntet hozzávalóit egy kis, csavaros üvegben összerázzuk. A langyos, megduzzadt kuszkuszhoz keverjük a spenótot, a kaprot, a hagymát, belefogatjuk a lacazot, az öntettel átkeverjük, és beletöltjük a fél paprikákba.
4. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A paprikákat tűzálló tálba tesszük, 4-5 ek. vizet öntünk alá, és a sütőben kb. 10 perc alatt megpirítjuk. Azonnal tálaljuk.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 690 kcal

Tipp: A töltött paprikát nem muszáj megpirítani, az ételt hidegen is tálalhatjuk, nyers paprikában.

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

A recept hozzávalóit a Chef Market biztosította. Rendelje meg még ma bevásárlását a Chef Market oldalon otthonról, kényelmesen és használja a SLÁGERFM kuponkódot, ami 5% kedvezményt biztosít és másnap már házhoz is kapja!

Fotó: RAS / Recepttár



cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com