Hozzávalók kb. 56 darabhoz:
30 dkg cukor
10 dkg vaj
2 tojás
10 dkg méz
2 dl tej
25 dkg liszt
25 dkg kókuszliszt
1 tasak sütőpor
A mázhoz:
10 dkg kakaópor
1,5 dl tej
1/2 dl rum
25 dkg cukor
40 dkg vaj
25 dkg kókuszreszelék
Elkészítés:
1. A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A sütőt 160 °C-ra előmelegítjük. A cukrot habosra keverjük a vajjal, a tojással. Hozzáadjuk a langyos mézet, a tejet, és végül a kétféle liszttel elkevert sütőport. A tepsibe simítjuk, és a sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük. Amikor elkészült, kivesszük és félretesszük hűlni.
2. A mázhoz csomómentesre keverjük a kakaóport kevés tejjel, majd beletesszük a többi tejet, a rumot, a cukrot, a vajat. Vízgőz felett, folyamatosan keverve 15-20 perc alatt összemelegítjük.
3. A kihűlt süteményt 8 x 7-es osztásban felkockázzuk. A kapott kockákat alaposan megfürdetjük a mázban, majd meghempergetjük a kókuszreszelékben.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva
1 darab: 190 kcal
További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!
A recept hozzávalóit a Chef Market biztosította. Rendelje meg még ma bevásárlását a Chef Market oldalon otthonról, kényelmesen és használja a SLÁGERFM kuponkódot, ami 5% kedvezményt biztosít és másnap már házhoz is kapja!
Fotó: RAS / Recepttár