Hozzávalók 4 személyre:
40 dkg liszt
1 csomag szárított élesztő (7g)
1 mk. tengeri só
3 ek. extra szűz olívaolaj
A feltéthez:
25 dkg feta sajt
1 kis üveg fekete olívabogyó
1 kis üveg zöld olívabogyó
1 kis üveg marinált pirospaprika
4 ek. olívaolaj
Elkészítés:
1. A lisztet kelesztő tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a szárított élesztőt, a sót és annyi meleg vizet (kb. 2 dl), hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk. Ezután meglocsoljuk az olívaolajjal, hólyagosra dagasztjuk és konyharuhával letakarva langyos helyen, legalább a duplájára kelesztjük.
2. A megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkára borítjuk, majd akkorára nyújtjuk, hogy ki tudjunk bélelni vele egy tepsit.
3. Ezután egyenletesen rászórjuk a kicsi kockákra darabolt feta sajtot, a karikákra szelt fekete, zöld olívabogyót, a szintén felkockázott paprikát és meglocsoljuk olívaolajjal. Még 20 percig kelesztjük.
4. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük, a lepényeket kb. 25 perc alatt pirosra sütjük.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag: 440 kcal
Tipp:
A kenyérlángosra szórhatunk hagymát, szalonnát, kolbászt is.
Fotó: RAS / Recepttár