Hozzávalók 2 személyre:
2 alma
1 kisebb padlizsán
1 csomag halloumi grillsajt (kb. 15 dkg)
2 ek. olívaolaj
2 ek. citromlé
néhány friss mentalevél
Elkészítés:
1. Az alma csumáját kivágjuk, majd a padlizsánnal és sajttal együtt kb. 1 cm vastag szereltekre vágjuk. A felszeletelt összetevőket egy tálban összekeverjük az olajjal, sóval, borssal és citromlével.
2. Felmelegítjük a grillt vagy grillserpenyőt. A padlizsánt, az almát és a sajtot mindkét oldalukon megpirítjuk, majd visszatesszük a tálba és megszórjuk az apróra darabolt mentával.
3. Tálaláskor egymásra tesszük az almát, a sajtot és a padlizsánt, majd megint sajt és alma, és ízlés szerint még borssal és mentával ízesítjük. Spenótágyon tálaljuk.
Munka: kb. 35 perc
1 adag: 440 kcal
Fotó: RAS / Recepttár