Napi recept: Karamellás csigák

Hozzávalók kb. 20 szelethez:
A tésztához:
10 dkg tejcsokoládé
45 dkg liszt
1 tasak szárított élesztő
8 dkg puha vaj
5 dkg cukor
2,5 dl tej

A töltelékhez:
15 dkg tejkaramella
1 dl tej
2 tojássárgája
1 ek. porcukor
5 dkg tejcsokoládé

Elkészítés:
1. A tésztához a csokoládét kisebb darabokra tördeljük. A tészta hozzávalóit géppel vagy kézzel alaposan összegyúrjuk. Hagyjuk kelni, ameddig a tölteléket elkészítjük.
2. A töltelékhez a karamellát darabokra tördeljük. A tejjel, kis lángon felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a tojássárgáját és a cukrot, közben habverővel keverjük, amíg kellően besűrűsödik. Hagyjuk kihűlni.
3. A tésztát nagy téglalapra nyújtjuk. Megkenjük a krémmel, és rátördeljük a maradék csokit. Feltekerjük, és fél órára a hűtőbe tesszük, hogy könnyebben lehessen szeletelni.
4. A lehűlt tekercset kb. 2 centis szeletekre vágjuk, sütőlapra fektetjük a csigákat, és meleg helyen 1 órát kelni hagyjuk. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük és a csigákat 20-25 perc alatt készre sütjük.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
1 darab: 195 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

A recept hozzávalóit a Chef Market biztosította. Rendelje meg még ma bevásárlását a Chef Market oldalon otthonról, kényelmesen és használja a SLÁGERFM kuponkódot, ami 5% kedvezményt biztosít és másnap már házhoz is kapja!

Fotó: RAS / Recepttár



cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com