Napi recept: Hawaii csirkemell pikáns uborkasalátával

Hozzávalók 4 személyre:
1 ujjnyi friss gyömbér
2 gerezd fokhagyma
1 konzerv ananász (darabolt, 400 g)
2 ek. ketchup
2 ek. szójaszósz
4 fél csirkemellfilé
1 kígyóuborka
20 dkg koktélparadicsom
Friss koriander

Elkészítés:
1. A gyömbért, a fokhagymát meghámozzuk, lereszeljük. Az ananászkonzerv levéből kb. 1 dl-nyit elkeverünk a ketchuppal, a szójaszósszal, a gyömbérrel és a fokhagymával, megborsozzuk.
2. A csirkemelleket megmossuk, erősebb zacskóba tesszük, ráöntjük a pácot. A zacskót lezárjuk, és a lezárt zacskón keresztül a pácot a húsba “masszírozzuk”, majd 2 órára a hűtőbe tesszük.
3. Közben elkészítjük a köretet. A lecsepegtetett ananászkockákat még kisebb darabokra vágjuk. Az uborkát megmossuk, hasonló falatokra vágjuk, a paradicsomokat elfelezzük. Mindezeket összekeverjük, megszórjuk a korianderrel, sózzuk, borsozzuk.
4. A grillt felforrósítjuk, és a lecsöpögtetett csirkemelleket oldalanként 6-8 perc alatt megsütjük. Közben a páccal kenegethetjük, a salátával tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
1 adag: 240 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: RAS / Recepttár



cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com