Napi recept: Fűszeres kalács

Hozzávalók kb. 10 szelethez:

20 dkg vaj
8 szem szilva
3 ek. barna cukor
1 mk. őrölt fahéj
20 dkg cukor
1 rúd vanília
3 tojás
20 dkg liszt
1 tk sütőpor
A tetejére:
10 dkg porcukor
1 citrom leve

Elkészítés:
1. Kivajazunk egy őzgerincformát (25 x 13 x 7 cm) vagy kibéleljük sütőpapírral. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.
2. A szilvákat megmossuk, kimagozzuk, 4 részre vágjuk, és tálba tesszük. A barna cukrot elkeverjük a fahéjjal, és a gyümölcsre szórjuk.
3. A vaníliarudat hosszában félbevágjuk, magjait kikaparjuk. A tésztához a szobahőmérsékletű vajat elkeverjük a cukorral és a vaníliával, hozzáadjuk a tojásokat és apránként a késhegynyi sóval és a sütőporral elkevert lisztet is.
4. A formába öntjük a tészta felét, rárakosgatjuk a szilva felét, újabb adag tésztát öntünk rá, végül megrakjuk a maradék szilvával. A sütőben kb. 1 óra alatt készre sütjük (tűpróba).
5. Tálalás előtt a porcukrot a citromlével és kevés vízzel kikeverjük, a sütire locsoljuk. Kicsit szikkadni hagyjuk, ezután szeleteljük.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 szelet: 390 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu



cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com