A tésztához:
10 dkg porcukor
20 dkg liszt
10 dkg étkezési keményítő
20 dkg puha vaj
A csokikrémhez:
10 dkg étcsokoládé
1 dl tejszín
a díszítéshez:
jégcukor
ropi perec
pár csepp méz vagy cukormáz
Elkészítés:
1. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. A mini muffinsütő mélyedéseit alaposan kivajazzuk, és a tésztát kehelyszerűen belenyomkodjuk. Pár perc alatt megsütjük. Ha az alja megemelkedne, egy kisebb pálinkás pohár aljával még melegen nyomjuk vissza. ha kihűlt, emeljük ki a formákból a tésztát.
2. A krémhez a tejszínnel összeolvasztjuk a csokoládét. Hagyjuk kissé kihűlni, majd a “bögrékbe” öntjük. Jégcukorral díszítjük. A bögre fülét egy-egy perecdarabból illesztjük a kehely oldalához, és mézzel vagy cukormázzal rögzítjük.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva
1 darab: 260 kcal
További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a https://www.recepttar.hu/ oldalon talál!
A recept hozzávalóit a Chef Market biztosította. Rendelje meg még ma bevásárlását a chefmarket.hu/oldalon otthonról, kényelmesen és használja a SLÁGERFM kuponkódot, ami 5% kedvezményt biztosít és másnap már házhoz is kapja! chefmarket.hu
Fotó: RAS / Recepttár