Hozzávalók 8 szelethez:
5 dkg világos barnacukor
6 szem kivi
4 tojás
9 dkg cukor
3 dkg cukrozatlan kakaópor
10 dkg liszt
10 dkg túró
Elkészítés:
1. A sütőt 170 °C-ra előmelegítjük. Kivajazunk és alaposan beszórunk barna cukorral egy 20 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. A kivit meghámozzuk, 1 cm vastag szeletekre vágjuk, és a forma alját szorosan kirakjuk a gyümölcsszeletekkel.
2. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgájákat a cukorral és a kakaóval habosra keverjük. Majd a lisztet és a tojáshabot óvatosan beleforgatjuk a kakaós masszába. Ráöntjük a kivire, a tetejére pedig nagyobb darabokban rámorzsoljuk a túrót. A sütőben 25 perc alatt készre sütjük. Sütés után 3-4 percet pihentetjük.
3. Nagyobb lapos tálra óvatos kifordítjuk a süteményt, hogy a tetején látszódjanak a kiviszeletek. Ízlés szerint ét- vagy fehércsokoládét csurgathatunk a tetejére tálaláskor.
Munka: Kb 45 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva
1 szelet: 205 kcal
További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a https://www.recepttar.hu/ oldalon talál!
A recept hozzávalóit a Chef Market biztosította. Rendelje meg még ma bevásárlását a chefmarket.hu/oldalon otthonról, kényelmesen és használja a SLÁGERFM kuponkódot, ami 5% kedvezményt biztosít és másnap már házhoz is kapja!
Fotó: RAS / Recepttár