Napi recept: Boros gyümölcszselé csokoládékrémmel

Hozzávalók 4 adaghoz:
20 dkg aszalt gyümölcs (mazsola, szilva, barack, füge)
4 lap zselatin
3 dl édes fehérbor
1 rúd fahéj
10 szem szegfűszeg
2 ek. méz
A krémhez:
20 dkg étcsokoládé
2,5 dl tejszín
2 ek. barna cukor

Elkészítés:
1. A krémhez összetörjük a csokoládét, és a tejszínnel meg a barna cukorral összemelegítve felolvasztjuk. Behűtjük, hogy jó hideg legyen (így lehet szépen felverni).
2. A zseléhez apróra összevágjuk az aszalt gyümölcsöket. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. A bort 2 dl vízzel edénybe tesszük, és feltesszük forrni. Hozzáadjuk a szegfűszeget és a fahéjat. Kíméletesen, 3-4 perc alatt összefőzzük. A tűzről levéve beletesszük a kinyomkodott zselatinlapot, és kevergetve felolvasztjuk a lében. Amikor felolvadt, rászűrjük az összevágott aszalt gyümölcsre, és belekeverjük a mézet. Kissé hűlni hagyjuk, majd poharakba kanalazzuk, hűtőbe tesszük, és megdermesztjük.
3. Tálalás előtt a csokoládés tejszínt gépi habverővel habbá verjük. A zselé tetejére nyomjuk, tetszés szerint díszítjük.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 5 óra múlva
1 adag: 745 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

A recept hozzávalóit a Chef Market biztosította. Rendelje meg még ma bevásárlását a Chef Market oldalon otthonról, kényelmesen és használja a SLÁGERFM kuponkódot, ami 5% kedvezményt biztosít és másnap már házhoz is kapja!

Fotó: RAS / Recepttár



cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com