Napi recept: Bécsi szilvás túrótorta

Hozzávalók 4 személyre:
A tésztához:
25 dkg liszt
1 mk. sütőpor
10 dkg porcukor
10 dkg vaj
1 tojás
1 ek. vaníliás cukor
A töltelékhez:
20 dkg szilva
15 dkg vaj
15 dkg porcukor
1 tasak vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
4 tojás
50 dkg túró
6 dkg étkezési keményítő

Elkészítés:
1. A tészta hozzávalóit csipet sóval gyorsan összegyúrjuk. Cipóvá gyúrjuk, fóliába csomagolva a hűtőben 30 percig pihentetjük. Amíg a tészta pihen, a szilvát megmossuk, kimagozzuk, húsát cikkekre vágjuk.
2. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A puha vajat a porcukorral, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal, majd a tojásokkal habosra keverjük. Hozzáadjuk a túrót és a keményítőt is, alaposan összedolgozzuk.
3. A hűtőből kivett tésztát gyorsan 3 mm vastagra nyújtjuk, és kibélelünk vele 4 kicsi (vagy egy nagy) piteformát úgy, hogy az oldalára is kerüljön. Beleöntjük a túrós krémet, a tetejét kirakjuk a szilvacikkekkel. A sütőben 20 percig sütjük, majd a hőfokot 180 °C-ra visszavesszük, a tálakat alufóliával letakarjuk és a tésztát még 10-15 percig sütjük. Ha kihűlt, kivesszük a formából, a porcukorral megszórva kínáljuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
1 adag: 790 kcal

Fotó: RAS / Recepttár



cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com