Napi recept: Avokádós zöldsaláta

Hozzávalók 4 személyre:
2 avokádó
1 kis fej jégsaláta
8 szem koktél paradicsom
5 ek. olaj
4 szelet rozskenyér
1 gerezd fokhagyma
4 tojás
Az öntethez:
1 ek. magos mustár
1 ek. fehérborecet
4 ek. olívaolaj

Elkészítés:
1. Az avokádót meghámozzuk, kettévágjuk, magját kiemeljük, húsát szeletekre vágjuk. A jégsalátát megtisztítjuk, falatnyi csíkokra vágjuk. A koktél paradicsomokat megmossuk, megsózzuk, 1 ek. olajon éppen csak megfuttatjuk, hogy kissé megpiruljanak.
2. A paradicsom után még 2 ek. olajat öntünk a serpenyőbe, és megpirítjuk rajta a kenyérszeleteket. Kiszedjük, megkenjük fokhagymával.
3. A maradék olajat is a serpenyőbe öntjük, és megsütjük a tükörtojásokat. Ne hagyjuk, hogy túlságosan szétterüljenek.
4. A mustárt simára keverjük az ecettel, az olívaolajjal, beleforgatjuk az avokádót és a salátát. Tányérra halmozzuk, rárakjuk a paradicsomot, a kenyérszeleteket, és ennek a tetejére a tükörtojást.

Munka. kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 20 perc múlva
1 adag: 560 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu



cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com