Napi recept: Áfonyás kekszek

Hozzávalók kb. 10 darabhoz
15 dkg liszt
5 dkg cukor
1 kk. sütőpor
5 dkg vaj
15 dkg joghurt
1 tojás
1 kk. vaníliaaroma
10 dkg áfonya

Elkészítés:
1. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Kibélelünk sütőpapírral egy gáztepsit. Közepes tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat, majd beletördeljük a vajat, kézzel jól összedolgozzuk.
2. Egy másik, kisebb tálban összekeverjük a folyékony hozzávalókat. A szárazhoz öntjük a nedves hozzávalókat, és egy villával alaposan összedolgozzuk őket. Nem szabad túl sokat dolgozni rajta, mert akkor nem lesz jó az állaga a kész süteménynek. Utolsó lépésként pedig belekeverjük az áfonyákat óvatosan, nehogy összetörjenek.
3. A masszából evőkanálnyi adagokat kanalazunk a tepsire. Kicsit szétfolyik, azért hagyjunk jó sok helyet köztük. A sütőben kb. 20 percig sütjük. Miután kivettük a sütőből, 5 percig hűlni hagyjuk, utána már fogyasztható is.

Munka: kb. 45 óra
1 darab: 135 kcal

Fotó: RAS / Recepttár



cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com