Nap recept: Sütőben sült fánk

Hozzávalók kb. 16 darabhoz:
3 dkg élesztő
2 dl langyos tej
80 dkg liszt
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 dkg só
2 egész tojás
1 ek. szárított citromhéj
10 dkg puha vaj
A tetejére:
1 felvert tojás
2 ek. porcukor
1 kis üveg baracklekvár

Elkészítés:
1. Az élesztőt egy csipet cukorral a langyos tejbe szórjuk, felfuttatjuk. A lisztet elkeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a sóval, beledolgozzuk a felfutott élesztőt, a tojást, a citromhéjat. Alaposan összegyúrjuk, majd a lágy vajat is belekeverjük. Jól kidagasztjuk, és lefedve meleg helyen a duplájára hagyjuk kelni.
2. Enyhén lisztezett munkalapra tesszük a megkelt tésztát,1,5 cm vékonyra kinyújtjuk, és kiszaggatjuk a fánkokat (kb. 8 cm átmérőjű), majd egy kisméretű szaggatóval (2 cm átmérőjű) megszúrjuk a közepét, ügyelve arra, hogy ne szakítsuk át teljesen. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk kissé távolabb egymástól, mert nőni fognak. Letakarjuk egy tiszta konyharuhával, és újabb 20 percet hagyjuk pihenni.
3. A sütőt 190 °C-ra előmelegítjük. A fánkokat lekenjük a felvert tojással, megszórjuk porcukorral (ettől egy ropogós, kissé karamelles réteg keletkezik rajta sütés közben), és a sütőben, alufóliával letakarva 20 perc alatt szép pirosra sütjük. Házi baracklekvárt kanalazunk a közepébe, és porcukorral meghintve tálaljuk.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
1 darab: 310 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a https://www.recepttar.hu/ oldalon talál!

A recept hozzávalóit a Chef Market biztosította. Rendelje meg még ma bevásárlását a chefmarket.hu/oldalon otthonról, kényelmesen és használja a SLÁGERFM kuponkódot, ami 5% kedvezményt biztosít és másnap már házhoz is kapja!

Fotó: RAS / Recepttár



cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com