3049. Tojássaláta
Hozzávalók 6 főre
4 tojás
125 g főtt sonka
1 csomó retek
1 kis fej római saláta
1 újhagyma, vagy egy csokor snidling
2 ek. mustár
1 kk. Méz
3 ek. Olívaolaj
200 ml joghurt
só, bors
1. A tojásokat keményre főzzük, majd lehűtve megpucoljuk, és kockára vágjuk.
2. A mustár nagy részét elkeverjük a joghurttal, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd összekeverjük a tojással.
3. A sonkát kockára vágjuk, ahogy a megtisztított salátát és retket is. A hagymát apróra vágjuk.
4. Az olívaolajat elkeverjük a maradék mustárral, sózzuk, borsozzuk.
5. A tojássalátát egy magas pohár aljára tesszük, és rárétegezzük a többi hozzávalót, legfelülre a salátát. Tálaláskor az öntetet rácsorgatjuk a salátára.
Recept: Ganter Klára – Fotó: Szöllősi-Kis Orsi