A hal a tradicionális magyar konyha része, mégis igen keveset fogyasztunk belőle. Egy igen könnyű és fiatalos halételt hoztunk, mely tengeri halból, de hazai folyami halból is könnyedén elkészíthető és akár egy könnyű, ám mégis változatos vacsora része lehet.
Hozzávalók /3-4 főre:
– 70 dkg hal
– 1 evőkanál mustár
– 4 gerezd fokhagyma
– 1 dl tejföl
– 0,5 dl főzőtejszín
– friss zöldpetrezselyem
– só, bors
Elkészítése:
A halat felkockázzuk és átkenjük sóval, borssal, majd kevés olajban 4-5 percen át pirítjuk. Ezt követően felöntjük egy kevés vízzel és hagyjuk főni 15-20 percet. Majd átrakjuk egy hőálló edénybe. A tejfölt, a mustárt, a tejszínt, a zúzott fokhagymát és az apróra vágott petrezselymet összekeverjük, leöntjük vele. 180 fokon sütjük 20 percig, időnként megforgatjuk.
Köretnek pirított főtt krumplit vagy héjában sült burgonyát ajánlunk, de akár egy egyszerű főt rizs is ugyanolyan tökéletes lehet.
A tálalást friss citrommal és zöldfűszerekkel tehetjük teljessé.