Mustáros csirkefalatok borsóval
Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg csirkecombfilé
1 ek. liszt
5 szál zöldhagyma
3 ek. olívaolaj
1 ek. vaj
2 dl száraz fehérbor
3 dl csirkeleves, 1 kockából
2 ek. méz
2 ek. mustár
60 dkg zöldborsó (tisztított)
2 dl főzőtejszín
1 ek. krémsajt
Elkészítés:
1. A csirkecombfilét megmossuk, kisebb darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd lisztben megforgatjuk. A zöldhagymát megtisztítjuk, a fehér és a zöld részét is ferdén feldaraboljuk (a zöld részéből félreteszünk keveset a tálaláshoz).
2. Nagyobb, mélyebb serpenyőben az olajat a vajjal együtt felforrósítjuk, és a húsokat lepirítjuk rajta. Kiszedjük a húst, a visszamaradt zsiradékon kevés olaj hozzáadásával megfonnyasztjuk a hagymadarabokat. Felöntjük borral és a levessel, hozzákeverjük a mézet, a mustárt, és kevés vizet. Összeforraljuk, majd a borsót is beleöntjük. A húsokat is visszarakjuk a serpenyőbe, és lefedve, lassú lángon együtt puhára főzzük (kb. 30 perc).
3. Ha a hús megpuhult, belekeverjük a tejszínt és a krémsajtot. 2-3 perc alatt készre főzzük. A félretett hagymazölddel megszórjuk, és azonnal tálalhatjuk.
Pirított kenyeret is kínálhatunk hozzá.
Munka: kb. 30 perc
1 adag: 570 kcal
Fotó: RAS / Recepttár