Mobilon forgatott karanténfilmet egy kolumbiai rendező

Mobilon forgatott karanténfilmet egy kolumbiai rendező. A The Bathroom (Fürdőszoba) című vígjátékban a színészek saját lakásukban, a rendező online instrukciói alapján játszottak.

    Harold Trompetero, aki már 21 játékfilmet rendezett és további 30 film producere volt, a koronavírus-járvány megfékezésére bevezetett karantén alatt határozta el, hogy elkészíti új alkotását.
A The Bathroom mobiltelefonnal készült, Trompetero színészei otthonukban vettek részt a produkcióban, családtagjaik segítettek a jelenetek felvételében a rendezőtől élő online videokapcsolatban kapott instrukciók alapján.
“A forgatókönyv írása közben jutott eszembe az a Darwin-idézet, amely szerint a fajok evolúciója során nem a legintelligensebb vagy legerősebb példányok maradtak fenn, hanem azok, amelyek a legjobban tudtak alkalmazkodni” – mesélte Trompetero. A rendező szerint “hosszú ideig kell most új körülményekhez alkalmazkodni, és ha nem tesszük, megfulladunk”.
A vígjáték egy baráti társaságról szól, akik együtt jártak egyetemre, és tíz évvel később is tartják egymással a kapcsolatot. Amikor kihirdetik a karanténállapotot, a különleges helyzet miatt kipattannak titkaik.
A rendező elmondta, azért választotta a fürdőszobát a film helyszínéül, mivel mindenki otthon van, és szinte az az egyetlen helyiség a lakásban, ahol egy pár percet egyedül lehet tölteni.
A filmben szereplő Marcela Carvajal felidézte, hogy amikor a rendező megkereste, sírva fakadt az örömtől. “Azért sírtam, mert azt hittem, nagyon sokáig nem tudok visszatérni a színészethez. A színházak zárva, a tévécsatornák zárva. Fantasztikus, hogy ilyen körülmények között mégis filmet tudunk forgatni” – mesélte.
Kolumbiában március óta nem lehet nyilvános rendezvényeket tartani, bezártak a mozik és a színházak, és nem várható, hogy egyhamar kinyithatnak.
A The Bathroom című filmet augusztusban mutatják be.

 

Forrás: MTI

Fotó: pexels.comcool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com