Mobillal készült fotókból nyílik online kiállítás

A Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete Fotóművészeti Tagozatának kiállításán huszonhét alkotó, negyvenkét képe lesz látható.
Mint írják, a fotóművészeti tagozat a kiállítás tematikája mentén szeretne egységes alkotói közösségként megjelenni, miközben művészei egyéni látásmódjai is teret kapnak. A tagozat célkitűzése, hogy megossza a közönséggel azt az alkotói sokszínűségét, amelyet a fotográfia különböző területeiről érkező művészeik mutatnak fel.
Kiállító művészek A. Fehér Vera, Aknay Tibor, Berényi Gyula, Budavári Csaba, Chochol Károly, Cserkuti György, Csordás Gábor, Deim Balázs, Dobóczky Zsolt, Dozvald János, Fekete Zoltán, Gábor Béla, Gál András, Hegyi Zsolt, Hupján Attila, Kerekes Zsuzsa, Láng-Miticzky András, Mike Tamás, Murvai Ervin, Pfliegel Bálint, Soltész Boglárka, Seres Géza, Siklós Péter, Sziráczki György, Tobischka Gabriella, Vajda János, valamint Zsila Sándor.
Hupján Attila kurátor, a MAOE Fotóművészeti Tagozatának elnöke mondta: a szürreál és absztrakt két egyértelműen nem összehasonítható, de mégis (egy tárlat erejéig biztosan) rokonítható művészeti irányzat. A mobiltelefon mindannyiunk zsebében ott lapul és szinte majdnem mindenki készít képeket is vele. A kiállítás tematikája csak első pillantásra tűnik távolinak vagy nehezen megközelíthetőnek a zsebünkben hordott kis eszközökkel.
“Az igazság az, hogy pont az a tulajdonsága, hogy mindig kéznél van, az teszi alkalmassá arra is, hogy a direkt vagy indirekt gondolatainkat azonnal, képi formában próbáljuk megvalósítani. Bárhol és bármikor” – hangsúlyozta a kurátor.

A kiállítás oldala: Online fotóművészeti kiállítás

Forrás: MTI
Kép: alkotomuveszet.hucool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com