Merényletek Srí Lankán – Őrizetbe vettek egy terroristagyanús Srí Lanka-i állampolgárt Mianmarban

Őrizetbe vett csütörtökön a mianmari rendőrség egy Srí Lanka-i állampolgárt, akit azzal vádolnak, hogy kapcsolatban áll az Iszlám Állam dzsihadista szervezettel, és köze volt a Srí Lankán húsvétvasárnap elkövetett, több mint 250 halálos áldozatot követelő merényletekhez.

    A Srí Lanka-i állampolgárt a mianmari főváros, Rangun egyik bevándorlási hivatalában vették őrizetbe, amikor meg akarta hosszabbíttatni vízumát – közölte az EFE spanyol hírügynökséggel a bevándorlási hivatal egy neve elhallgatását kérő tisztviselője.
Húsvétvasárnap három templom és négy szálloda ellen követtek el öngyilkos merényleteket Colombóban és a fővárostól nem messze található Negombóban, valamint Batticaloában. A merényletekben 258 ember vesztette életét, és mintegy 500-an megsebesültek.
A Srí Lanka-i kormány a Nemzeti Tauhíd Dzsamaat (NTJ) nevű helyi terrorszervezet vádolja a merényletek elkövetésével.
Mahes Szenanajake Srí Lanka-i vezérkari főnök szerint az elkövetők összeköttetésben álltak az Iszlám Állam dzsihadista szervezettel, amely a merényleteket követően jelentkezett azok elkövetőjeként.
A szigetország rendőrsége kedden közölte, hogy DNS-vizsgálatok által egyértelműen azonosították a Srí Lankán húsvétvasárnap elkövetett merényletek elkövetőit.
Egyikük, a terrortámadások értelmi szerzőjének is tartott Mohamed Zahrán Hasím is szerepelt azon a videofelvételen, amelyet a dzsihadista csoport tett közzé a merényleteket követően néhány nappal. Ezen Hasím és hét társa hűséget esküszik Abu Bakr al-Bagdadinak, az Iszlám Állam vezetőjének.

Forrás: MTI
Fotó: pexels.comcool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com