Megtartották a hagyományos “angyalreptetést” a velencei karneválon

Megtartották a hagyományos volo dell’angelót, vagyis angyalreptetést a velencei karneválon. Több ezren követték figyelemmel szombaton, amint egy angyalnak öltözött fiatal nő a Szent Márk-székesegyház 99 méter magas tornyáról egy drótkötél segítségével lesiklott a térre, miközben konfettit szórt az ünneplő tömegre.

“Színtiszta energia! Rendkívüli volt, ahogy a szelet, a tengert, a földet és a tüzet éreztem magamban” – mondta el az angyalt idén megformáló Linda Pani. Hozzátette: a levegőben töltött idő élete talán legboldogabb három perce volt.

A repülő angyal motívuma a 16. századig vezethető vissza a város történetében, amikor egy ismeretlen vendég kötélen ereszkedett le a tér közepére. Az idei velencei karnevál Játék, szerelem, bolondság címmel több százezer látogatót vár február 25-ig. A fesztivál egy hete kezdődött a Canal Grandén rendezett hajós felvonulással.

Hétköznap ezer, hétvégenként több tízezer látogatót vár a velencei önkormányzat. A február 25-re eső húshagyó keddig Velencében 150 farsangi program követi egymást nemcsak a történelmi városközpontban, hanem majdnem minden szigeten, múzeumban, színházban egészen a szárazföldi Mestréig. Sokan csak a Szent Márk téren sétálnak egyet a jelmezesek, álarcosok színes sokaságát fényképezve, mások házilag készített vagy bérelt kosztümben érkeznek. A szállodákban és palotákban bálokat rendeznek, amelyek között a legpompásabbnak az úgynevezett Dózse-bál számít, ötszáz válogatott vendéggel az egész világból.

Luigi Brugnaro polgármester korábbi tájékoztatója szerint a karneválra érkezők teljes biztonságra számíthatnak. A város több száz pontját videokamerák ellenőrzik, valamint a tömeg létszámát és mozgását is elemzik – túltelítettség esetén különböző útvonalakra terelik az embereket. A Szent Márk térre egyszerre mintegy 20-25 ezer embert engednek be.

Forrás: MTI.hu
Fotó: carnevale.venezia.itcool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com