Megszületett a bérmegállapodás a Sanofinál, a munkaügyi vita lezárult

Megszületett a bérmegállapodás a Sanofinál – közölte a Sanofi-Aventis Zrt. és a munkavállalókat képviselő Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VDSZ) csütörtökön az MTI-vel.

    A cég tájékoztatása szerint a megállapodás értelmében három bérsávban fejlesztik az alapbért, az alsóban 21 000 forinttal, a középsőben 18 500 forinttal, a felső bérsávban pedig 9000 forinttal március 1-től visszamenőleg. Az alsó, bruttó 400 000 forintig terjedő sávban az emelés egységes, a másik kettőben differenciált lesz, a bruttó 1 millió forintnál nagyobb fizetések nem változnak.
A bérfejlesztés Chinoin Zrt., a Sanofi-Aventis Zrt. munkavállalóira, valamint a kölcsönzött munkavállalókra egyaránt érvényes.
A Sanofi törekvése, hogy a megállapodott béremeléssel növelje az elégedettséget, és versenyképes juttatási csomagot kínáljon munkavállalói számára – áll a közleményben.
A VDSZ által az MTI-nek csütörtökön eljutatott közleményben arra hívták fel a figyelmet, hogy a most bejelentett béremelés ráépül a Chinoin és a Sanofi által korábban már egyoldalúan bejelentett 3 százalékos béremelésre.
A szakszervezet megítélése szerint nem volt hiábavaló a kétórás figyelmeztető sztrájk, annak nagy szerepe van abban, hogy sikerült elérni a 3 százalékon felüli béremelést. A megállapodással elhárult a veszélye annak, hogy a munkavállalók határozatlan idejű munkabeszüntetésbe kezdjenek – tették hozzá.
A VDSZ még hétfőn jelentette be, hogy miután nem sikerült megállapodniuk a Chinoin-Sanofi vezetőivel, megtartják a korábban bejelentett figyelmeztető sztrájkot. A Chinoin kedden közölte, hogy a kétezres munkavállalói létszámából 783-an vettek részt a kétórás figyelmeztető sztrájkban. A bértárgyalásokon a szakszervezet kezdetben minden munkavállalónak egységesen 30 ezer forintos béremelést akart elérni.

Forrás: MTIcool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com