Meghalt a világ egyik legrégebben szétválasztott sziámi ikerpárjának egyik tagja

Negyvenkét évesen váratlanul elhunyt a világ egyik legrégebben szétválasztott sziámi ikerpárjának egyik tagja, a tajvani Csang Csung Dzsen. 

A férfi csütörtökön esett össze a munkahelyén és péntek reggelre halt meg agyvérzésben. Csang Csung Dzsent és testvérét, Csang Csung I-t 40 éve választották szét, rajtuk végezték Tajvanon az első és a világon a negyedik sikeres szétválasztó műtétet.

A testvérpár orvosa, Csen Vej Dzsao szerint Dzsen halála váratlan volt, mert a nemrég végzett orvosi kontrollon semmilyen rendellenességet nem találtak nála. Az 1979-es operáció előtt végzett leletek alapján az orvosok arra számítottak, hogy a szétválasztott ikrek legfeljebb a 20-as éveik elejéig maradnak életben, ám végül normális emberként éltek, és a vártnál sokkal hosszabb életkor adatott meg nekik.

Az orvos szerint az elhunyt testvér halálát a fizikai kimerültség okozhatta, mivel munkája mellett karitatív tevékenységnek szentelte életét és hosszú évek óta járta az országot, hogy megossza történetüket, kifejezze hálájukat a tajvani társadalomnak, amely 7 millió tajvani dollár (63 millió forint) adománnyal segítette felnevelésüket.

Forrás: MTI.hu

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com