Meg akar szabadulni fagyökérszerű kezeitől a bangladesi faember

Amputáltatni akarja karjait az a 29 éves bangladesi férfit, aki évek óta fakéregszerű daganattól szenved végtagjain, hogy megszabaduljon állandó fájdalmaitól.


( Northfoto: Abul Badzsandar)

Abul Badzsandarnak 25 műtétje volt már 2016 óta, hogy eltávolítsák a szemölcsszerű kinövéseket, amelyeket egy ritka genetikai eredetű bőrbetegség, az epidermodysplasia verruciformis okoz: végtagjai olyanok, mint egy fa gyökerei. Az első szemölcsök 13 éve jelentek meg a bőrén, majd hat évvel később állapota drámaian romlott. A műtétekkel eltávolítottak több kilogrammnyi szemölcsöt, de azok újra kinőttek és egyre nagyobbak lettek – mondta a férfi az AFP francia hírügynökségnek.

“Képtelen vagyok elviselni a fájdalmat, éjszakánként nem alszom. Azt kértem az orvosoktól, hogy vágják le kezeimet, hogy csillapodjon a fájdalom” – tette hozzá. A gyökérszerű végtagok valószínűleg a gyenge immunrendszer következményei, akik ebben a betegségben – a népnyelvben faemberbetegségben – szenvednek, hajlamosak a bőrrákra. Badzsandar orvosai azt hitték, hogy a korábbi műtétekkel sikerült a betegséget kezelni, de tavaly májusban a kinövések ismét jelentkeztek, egyre nagyobbak lettek és egyre gyorsabban nőttek.

Szamanta Lal Szen, a dakkai Orvostudományi Egyetem Kórházának plasztikai sebésze elmondta, hogy egy hét orvosból álló testület fogja a héten megvitatni az esetet. Ugyanez a kórház kezelte azt a 10 éves bangladesi kislányt is aki 2017 óta szenvedett ebben a betegségben. Az orvosok ugyan sikeresnek ítélték Szahan Katun műtétjét, de apja később közölte, hogy a kinövések újra nagy számban jelentkeztek lányán. A család leállította a kezelést és visszatért falujába. A betegség leghíresebb esete az indonéz Dede Koszvara, akiről 61 kilogramm szemölcsöt távolítottak el amerikai orvosok az előtt, hogy belehalt a betegsége miatt komplikációkba 42 éves korában.

Forrás: MTI.hu
Fotó: Northfoto

 

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com