Maszkot kell viselni az állatházakban

Eddig csak ajánlott volt, a mai naptól viszont már kötelező a szájat és az orrot eltakaró eszköz, maszk, kendő vagy sál viselése a Budapesti Állatkert állatházaiban, beltéri bemutatóhelyein (a rendelkezés a hat éven felüliekre vonatkozik).

A városligeti intézmény vezetése a koronavírus járvány második hullámának közismert körülményei miatt döntött így, minden érintett egészségének védelme, és a vírus terjedésének korlátozása érdekében. Az Állatkert illetékesei rendszeresen elemzik és értékelik a helyzetet, hogy mindenkor a legnagyobb biztonságot nyújtó, de ezen belül az állatkerti élmények megélését a lehető legkisebb mértékben korlátozó intézkedéseket lehessen meghozni.

A maszk, sál vagy kendő viselésével kapcsolatban a nagyközönség megértését és együttműködését kérik, rámutatva arra, hogy a rendelkezés betartása mindannyiunk közös érdeke. Ha valaki esetleg otthon felejtené a maszkját, az Állatkert ajándékboltjában vásárolhat magának.

A szájat és az orrot eltakaró eszköz állatházakban, belső terekben való viselésén túl az Állatkert vezetése, ahogy korábban is, az alábbi kérésekkel fordul a látogatókhoz:
• aki betegség tüneteit észleli magán, lehetőleg halassza későbbre az állatkerti látogatást;
• javasolják a gyakori és alapos kézmosást: az ehhez szükséges, a bejáratoknál, illetve a mosdóknál, kézmosóhelyeknél elhelyezett fertőtlenítő folyadékok utánpótlásáról folyamatosan gondoskodnak;
• a szokásosnál is nagyobb nyomatékkal kéri az Állatkert, hogy az állatokat a nagyközönség semmivel se etesse: még zoo csemegével sem szabad etetni a kert lakóit, ezért nem is árusítanak ilyen állateledelt.

A Fővárosi Állat- és Növénykert a koronavírus járvány miatt 2020. március 15-től május 19-ig nem fogadott látogatókat. A május 20-i újranyitást követően a beltéri bemutatóhelyek egy hónapon át nem voltak látogathatók. Az állatbemutatók, tréningek és látványetetések, amelyek sok embert koncentrálnak egy helyre egyazon időben, elővigyázatosságból a nyár folyamán sem lettek megtartva. Ugyancsak óvatossági intézkedésként elmaradt a Zenés Állatkerti Esték hagyományos nyáresti koncertsorozata és az augusztusi Állatkertek Éjszakája, valamint elhalasztották az 1992 óta minden szeptemberben megtartott Sérült Gyermekek Napját is.

Forrás: Fővárosi Állat- és Növénykert
Kép: Fővárosi Állat- és Növénykertcool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com