Másfélszeresére nőtt a Kínából Európába tartó tehervonatok száma

Az év első tíz hónapjában a tavalyinak másfélszeresére nőtt a Kínából Európába tartó tehervonat szerelvények száma.

A kínai Hszinua hírügynökség beszámolója alapján az idei első tíz hónapban 5743 Európába tartó tehervonat szerelvényt, az egy évvel korábbinál 53 százalékkal többet kezelt az északnyugat-kínai Hszincsiang-Ujgur Autonóm Terület vámhatósága Ürümcsiben, a tartomány fővárosában.

Az első tíz hónapban kezelt szerelvények száma így már a tavalyi teljes évi 4386-os szerelvényszámot is 31 százalékkal múlja felül. A konténervonatok 16 kínai városból érkeztek Ürümcsibe azzal a céllal, hogy rakományukkal nyugat felé hagyhassák el az országot. A szárazföldi “Új Selyemút” logisztikai központjává vált Ürümcsibe nyugatról érkező tehervonatok többsége pedig Németországból, Lengyelországból, Üzbegisztánból és Kazahsztánból indult útnak.

A Kínából nyugatra tartó szerelvények már egyre nagyobb arányban teszik meg a visszautat is áruval megrakva. Miközben 2014-ben még 10 százalék volt az Európából árucikkekkel megrakva Kínába visszatérő szerelvények aránya, 2018-ra ez már 73 százalékra nőtt. A szerelvények vámkezelésének átlagos időigénye pedig ezalatt 24 óráról 14 órára csökkent.

Forrás: MTI.hu
Fotó: pexels.comcool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com